Translate

събота, 15 юни 2013 г.

Италиански пържени филийки

Събота сутрин! Палачинки, пържени филийки, или козунак. Винаги избора е труден, за това комбинирах 2 от възможностите - Пържени филийки, но козуначени. Популярна рецепта в Италия, за която ползват панетоне. Е, с нашия си козунак също стана страхотно.

Продукти:

1 козунак
2 яйца + 2 жълтъка
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
100мл. амарето ликьор или 1/2 есенция бадем
1/2 ч.л. индийско орехче
кората на 1 портокал
1 пръчка ванилия или 1 ванилия на прах
масло

Начин на приготвяне:
Нарязвам козунака на филийки с дебелина около 1 пръст. Разбърквам всички съставки, потапям козунака от двете страни, докато поеме хубаво и пържа в нагорещен тиган с разтомено масло. Не можете да си представите колко ароматна е тази закуска.


Няма коментари:

Публикуване на коментар