Translate

петък, 28 юни 2013 г.

Шоколадов кейк с глазура

Данчето - бабата на най-добрата ми приятелка, която никой не нарича "бабо". От онези елегантни жени, nа които би искал да приличаш когато пораснеш. Освен всичко готви прекрасно и аз лично не смея да и отказвам храна никога.
Сега ще споделя нейна рецепта за кейк, който обичам от тинейджърските си години.

Продукти:

4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
6 с.л. какао
1ч.ч. прясно мляко
125гр. масло
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

В тенджера слагам какото и захарта и ги разбърквам. Добавям прясното мляко, маслото и 4 жълтъка. Загрявам на котлона до кипване. През цялото време бъркам, за да няма бучки.
Охлаждам сместа и отделям 1/2 ч.ч. която ще ползвам за глазура.
Към хладната смес прибавям смесеното брашно с бакпулвер. Разбивам на сняг белтъците и добавям внимателно.
Пека в намазана с масло форма за кейк в предварително загрята фурна на 180С. Проверавам кейка с клечка за зъби. След като изстине заливам с глазурата.





Няма коментари:

Публикуване на коментар