Translate

неделя, 24 март 2013 г.

Лахме Бесами - месо в чиния

Арабска рецепта с телешка кайма, която научих от приятелката ми Кристина. Става за отрицателно време.

Продукти:

1кг телешка кайма
2 връзки магданоз
2 глави стар лук
2 домата
сол
черен пипер
арабско къри (продава се във всяко арабско магазинче на женския пазар)

Начин на приготвяне:

Нарязвам на ситно магданоза и лука и ги прибавям към каймата. Замесвам и прибавям подправките - на вкус.
Разстилам в тава и нареждам кръгчета домат.
Пека в предварително загрята фурна на 180С около 40мин. Последните 10мин запичам на грил.







Сервира се с арабски питки за дюнер, които вече се продават и във всички по-големи супермаркети.




Няма коментари:

Публикуване на коментар