Translate

събота, 23 март 2013 г.

Торта Кодрит Кадир

Арабска торта от крем карамел и кейково тесто. Както каза майка ми "ядеш и плачеш", а ето и стъпките за сладките сълзи

Продукти:

За крем карамела:

500мл прясно мляко
7 яйца
2 ванилии
7 с.л. захар

За карамела:

10 с.л. захар
1 с.л. вода

За кейка:
1 яйце
100мл. прясно мляко
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. захар
100гр брашно
100мл. олио
2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбивам яйцата и млякото, прибавям захарта и загрявам на котлона докато се разтопи. Ароматизирам с ванилиите.

Смесвам яйцето, млякото, олиото, захарта, брашното бакпулвера и какаото. Разбъркам докато се получи кейкова смес.

Загрявам на котлона захарта и водата и бъркам докато се разтопи и се получи течен карамел с тъмен цвят. Изсипвам в кексова форма и обливам стените. Слагам млечно яйчната смес и накрая изливам внимателно кейковото тесто. Пека на водна баня в предварително загрята фурна на 180С докато кейка се изпече.




































Няма коментари:

Публикуване на коментар