Translate

петък, 15 февруари 2013 г.

Крем супа от моркови

За първи път ядох тази супа, когато бях на гости при най-добрата ми приятелка. От тогава я приготвям изключително често и мога да кажа, че ми е много любима. Промених малко нейната рецепта и добавих някои подправки, които я правят по-пикантна и екзотична.

Продукти:

5 големи моркова
1 картоф
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
1 парче джинджифил (на вкус) или 1.ч.л. сух
500мл. прясно мляко
1л. вода или зеленчуков бульон
50гр. масло
червен пипер
черен пипер
1ч.л. кукркума
1ч.л. червени къри паста
сол
магданоз
100гр. сирене (по желание)

*ако не ползвате къри паста, можете да замените с лют червен пипер или с пресни люти чушки, в зависимост от предпочитанията ви.

Начин на приготвяне:

Задушавам в масло предварително обелените и нарязани на едро моркови, картофи, лук, чесън и джинджифил. Прибавям млякото, бульона и подправките. Готвя докато зеленчуците омекнат достатъчно, за да прокарам вилица. Пасирам до гладка смес. Сервирам супата с нарязан магданоз, настъргано краве сирене и прясно смлян черен пипер.


Няма коментари:

Публикуване на коментар