Translate

неделя, 10 февруари 2013 г.

Домашна пица с тънко хрупкаво тесто

Неделя е любимият ми ден от седмицата - мързелив, спокоен. Посвещавам го изцяло на себе си. Много обичам да си правя пица и да гледам филми. А ето и рецептата

Продукти за тестото:

1 1/2 чаена чаша брашно
1ч.л. сода за хляб
щипка сол
100мл вода
зехтин

Продукти за доматения сос:

1 голям домат или 2 по-малки
2-3 чаени лъжици доматено пюре
1 глава стар лук
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер, червен лют пипер, млян кориандър
2-3 стръкчета пресен магданоз
2-3 стръкчета пресен кориандър
зехтин


Замесвам меко тесто като прибавям всичките продукти. Накрая намазвам топкта тесто с малко зехтин (на око)

Разточвам и поставям блата в тавичка.

Леко задушавам нарязани на дребно лук и чесън. Попарвам доматите, за да ги обеля. Нарязвам ги на кубчета и прибавям при лука. Добавям сол, черен пипер, червен пипер, кориандър...на вкус. Оставям на котлона докато омекнат хубаво доматите. Добавям доматеното пюре и оставям на котлона докато се изпари течността. Накрая поръсвам с накълцани на ситно кориандър и магданоз.











Слагам върху тестото от готовия доматен сос и нареждам кръгчета моцарела. Пека в предварително загрята фурна на 180С около 20мин или докато придобие златист цвят крайчетата на пицата.

Просто, много вкусно и наистина хрупкаво.
Така я харесвам аз, вие можете да добавите своите любими продукти.




Няма коментари:

Публикуване на коментар