Прибрах се късно от работа, премръзнала от студ и почти умряла от глад - класика. Имах нужда от топла супа, но в хладлника нямаше почти нищо - двойна класика. Продуктите ми стигнаха за тази импровицазия, която се оказа много успешна. Със сигурност не съм намерила топлата вода, но това е моя вариант:
Продукти
250гр. червена леща
1 морков
1 глава стар лук
парче пресен джинджифил (на вкус)
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 ч.л. куркума
зехтин
Начин на приготвяне:
Задушавам в зехтин първо моркова, за да омекне, после нарязания лук и джинджифил и целите скилидки чесън. Слагам лещата и задушавам със зеленчуците за 1-2мин. Сипвам вода на око в тенджерата и слагам останалите подправки. Варя до готовност на лещата и пасирам. Ако е прекалено гъста, добавям още вода.
Cookaholix е блог за всички сладокусници, които са в състояние заради "вкусна" снимка да отидат на пазар и да си сготвят. За всички онези, които изпитват удоволствие от храната и са в състояние да огладнеят само докато гледат хранещ се човек. Аз съм cookaholic - обичам да готвя, обичам и да ям. Успокоява ме, носи ми радост. Тук ще намерите любимите ми рецепти, снимки и видеа и се надявам времето прекарано в този блог да изпълни сетивата ви с красота!
Translate
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар