Translate

понеделник, 25 февруари 2013 г.

Пикантна крем супа от червена леща

Прибрах се късно от работа, премръзнала от студ и почти умряла от глад - класика. Имах нужда от топла супа, но в хладлника нямаше почти нищо - двойна класика. Продуктите ми стигнаха за тази импровицазия, която се оказа много успешна. Със сигурност не съм намерила топлата вода, но това е моя вариант:

Продукти
250гр. червена леща
1 морков
1 глава стар лук
парче пресен джинджифил (на вкус)
3 скилидки чесън
сол
черен пипер
лют червен пипер
1 ч.л. куркума
зехтин

Начин на приготвяне:

Задушавам в зехтин първо моркова, за да омекне, после нарязания лук и джинджифил и целите скилидки чесън. Слагам лещата и задушавам със зеленчуците за 1-2мин. Сипвам вода на око в тенджерата и слагам останалите подправки. Варя до готовност на лещата и пасирам. Ако е прекалено гъста, добавям още вода.



Няма коментари:

Публикуване на коментар