Translate

вторник, 26 февруари 2013 г.

Пастет от риба тон

Пастет, който се приготвя за нула време и се похапва за още по-малко.

Продукти:

1 консерва риба тон филе
лека майонеза
1 лимон
черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагам рибата в блендер заедно с 2-3 ч.л. майонеза и пасирам. Ако не е достатъчно хомогенно, прибавям още майонеза. Стискам няколко капки лимон - на вкус и черен пипер - по-обилно. Разбърквам и мажа на филийка. 
По желание можете да добавите и каперси, сушени домати, маслини и каквото друго ви хрумне.

В арабския свят върху пастета се нареждат нарязани на кръгчета варени яйца. На първо време звучи странно, но на мен лично доста ми допада като вкус.




1 коментар: