Translate

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Чийзкейк с ананас

За партито по случай рождения ден на моята най-добра приятелка приготвих този десерт, защото тя много обича ананас. Изяде  се още докато режех парчетата :)



Продукти:
1 опаковка бисквити с какао
100гр. масло
500гр. крема сирене
100гр. кисело мляко
1ч.ч. захар
2 яйца
200мл. сладкарска сметана
сока от 1/2 портокал
конфитюр по избор
шайби ананас - от консерва





Начин на приготвяне:

Слагам бисквитете в блендера и ги правя на трохи. Смесвам ги в купа с разтопеното масло. Разбърквам хубаво. Изсипвам сместа в тавичка с ринг и притискам хубаво с лъжица. Слагам и по стените на тавичката. Оставям на страна

В купа смесвам крема сиренето, захарта, киселото мляко и разбърквам хубаво. Разбивам си отделно яйцата и ги прибавям към сместа. Добавям сока от портокала и накрая сметаната. Бъркам до гладка и пухкава смес. Изсипвам я в тавичката, заглаждам и слагам във фурната, която предварително съм заграля на 180С. Пека докато краищата не станат златисти.






Оставям да изстине, а през това време в касерола слагам сока от ананас, заедно с 1/2 пакетче желатин. Затоплям на котлона и оставям да изтине. Поливам чийзкейка и нареждам шайбите. В дупките на ананаса слагам по лъжичка сладко по избор. Аз използвах от вишни.

2 коментара:

  1. Тази рецепта изглежда изключително апетитно! Но за не обичащите ананас има ли някакъв друг вариант?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се! Можете да използвате каквито плодове обичате, с пресни е още по-добре! Но може да се ползва и конфитюр като го загреете леко в съд, за да стане по-течен и полеете отгоре

      Изтриване