Translate

понеделник, 19 август 2013 г.

Овесени бисквитки с парченца шоколад

Най-бързите, хрупкави и ароматни бисквитки.

Продукти:

2ч.ч. фини овесени ядки
1ч.ч. меко краве масло
1 яйце
1ч.ч. пудра захар
1 шушулка ванилия (или есенция)
1ч.ч. бадеми (или други ядки)
1ч.ч. шоколадов чипс (или натрошен шоколад)
1 1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно (или бяло)
1ч.л. сода за хляб
щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбивам маслото и пудрата захар. Добавям яйцето, ванилията и разбърквам отново. Изсипвам и останалите съставки - брашното и содата, солта, ядките и шоколада. Обърквам внимателно.
Оформям бисквитите с мокри ръце. Големината е по избор. Нареждам ги в тава върху хартия за печене като оставям разстояние помежду им, защото удвояват обема си.
Пека в предварително загрята фурна на 180С за 10-15 мин. Бисквитките трябва да са меки в средата, защото когато изстинат стягат и не трябва да са прекалено твърди.









Няма коментари:

Публикуване на коментар