Cookaholix е блог за всички сладокусници, които са в състояние заради "вкусна" снимка да отидат на пазар и да си сготвят. За всички онези, които изпитват удоволствие от храната и са в състояние да огладнеят само докато гледат хранещ се човек. Аз съм cookaholic - обичам да готвя, обичам и да ям. Успокоява ме, носи ми радост. Тук ще намерите любимите ми рецепти, снимки и видеа и се надявам времето прекарано в този блог да изпълни сетивата ви с красота!
Translate
петък, 1 февруари 2013 г.
Куркума
Родина на куркумата се счита югоизточна Азия, но се отглежда и в Китай, Виетнам, Индонезия, Япония, Шри Ланка и др. Заради жълтеникавия си цвят, който напомня шафран, я наричат "шафрана на бедните"
Куркумата също има полезни свойства, освен това, че придава жълтеникав цвят на гозбите и приятен аромат.
Подобрява работата на жлъчката и черния дроб. Влияе положително на страдащите от диабет.
В Индия се използва към ориз, яйца, къри. Аз я добавям и към червена леща и пържен карфьол.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар