Cookaholix е блог за всички сладокусници, които са в състояние заради "вкусна" снимка да отидат на пазар и да си сготвят. За всички онези, които изпитват удоволствие от храната и са в състояние да огладнеят само докато гледат хранещ се човек. Аз съм cookaholic - обичам да готвя, обичам и да ям. Успокоява ме, носи ми радост. Тук ще намерите любимите ми рецепти, снимки и видеа и се надявам времето прекарано в този блог да изпълни сетивата ви с красота!
Translate
петък, 1 февруари 2013 г.
Джинджифил
Джинджифил - има приятен, лимонено пикантен вкус. Облекчава стомашно-чревни болки, има антивъзпалителн свойства, тъй като съдържа много потентни анти-възпалителни съединения, наречени "гингероли". Това обяснява и облекчението при хора, страдащи от ревматичен артрит. Също така, джинджифилът причинява смърт на ракови клетки, което е доказано чрез изследвания. Подобрява имунната система, добър антиоксидант е.
Приложение - джинджифила се използва за запръжка при различни видове кърита, в супи, салати, десерти, чайове. Аз го добавям във фреш от ябълка и фреш от морков.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар