Translate

сряда, 30 януари 2013 г.

Джинджифилови Бисквити

От всички подобни бисквити, които съм изяла (а те хич не са малко:)) тези наистина бих нарекла джиджифилови, а не просто медени. Адски ароматни са, заслу

Продукти:

1 и 1/2 ч.ч. захар
1ч.ч. мед
1/2 ч.ч. масло
1ч.ч. течна сладкарска сметана
по 1. с.л. смлян джинджифил, кардамом и карамфил
1/2 ч.л. идийско орехче
1 ч.л. канела
1 ч.ч. смлени орехи
5ч.ч. бяло брашно
1 пакетче бакпулвер
корите на 1 лимон и 1 един портокал

Начин на приготвяне:

Маслото, захарта и меда се загряват на слаб огън до хомогенна смес. След като се охлади се прибавя сметаната, подправките и орехите и се разбърква хубаво. Прибавя се брашното и бакпулвера. Омесва се гладко тесто и се поставя в найлонов плик в хладилника за минимум два часа.
*Сместа наистина трябва да се изчака да изстине, защото като е топла много по-трудно става на тесто.













Когато тестото е готово се разточва тънко върху набрашнена повърхност и се изрязва с формички. Бисквитите се пекат върху намаслена тава или върху хартия за печене между 5-7 мин на 180С.
От това количество излизат около 100бр. бисквити.





















Ако желаете да ги украсите, можете да направите "кралска глазура" от 2 белтъка, 2ч.ч. пудра захар и няколко капки лимонов сок....и естествено сладкарска боя.

Ето ги и моите :





Няма коментари:

Публикуване на коментар