Translate

сряда, 15 януари 2014 г.

зърнена закуска Гранола

Винаги ми е било безвкусно да закусвам с овесени ядки, дори когато ги подслажам с мед или им добавям плодове. В една книга обаче попаднах на интересно приготвяне на овесени ядки, а най-хубавото е, че можеш да си ги приготвяш по свой вкус.
Ето как аз приготвих моята гранола:

Продукти:
3ч.ч. овесени ядки
1ч.ч. сурови бадеми, на малки парченца
1 ябълка, нарязана на малки кубчета
50гр. кокосови стърготини
50гр. сусам
1ч.л. канела
ванилия на вкус
подсладител на вкус - аз ползвам сироп от агаве, но може да се използва мед, кафява захар....
неутрална растителна мазнина, но може и зехтин.
1 шепа сушени плодове. Аз използвах червени боровинки и сини сливи

Начин на приготвяне:

Смесват се всички сухи съставки, прибавят се ябълката и бадемите. Обърква се хубаво. добавя се подсладитела и накрая мазнината. Трябва да стане като каша.
В тавичка се поставя хартия за печене и се разстила сместа като се изравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 120С като се разбърква от време на време, за да се запече равномерно. Готово е когато покафенее.
Съхранявайте готовата гренола в буркан. Може да я закусвате с кисело,прясно, соево или ядково мляко, както и да добавите пресни плодове по ваш вкус.
Не пропускайте закуската си никога :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар